Takaisin ylös
Eesti keeles

Tuotteen sisäinen laadun seuranta

 

Tuote-erien laboratoriotestaus

Varmistaaksemme tuotteidemme laadun testautamme jokaisen tuote-erämme Eurofins Scientific Finland Oy:ssä, joka on Suomen kansallisen akkreditointielimen FINAS:in SFS-EN ISOE/IEC ISO 17025 –standardin vaatimusten mukaisesti akkreditoima itsenäinen ja riippumaton testauslaboratorio. Yksityiskohtaisemmat tiedot käyttämästämme analyysipalvelulaboratoriosta löytyvät osoitteesta www.eurofins.fi


 

Oculus Keratograph -laitteella otettuja kuvia Kuivan Silmän Omegan käyttäjien silmän pinnasta eli sarveiskalvosta ja sidekalvosta sekä kyynelkavon kestävyyden mittauksista

Mikroskooppikameralla sekä erityisesti kuivien silmien tutkimiseen tarkoitetulla laitteella (Oculus Keratograph) voidaan mitata silmän kuivuusastetta. Kun silmien kuivuusongelmia hoidetaan, voidaan näiden laitteiden avulla seurata muutoksia silmä pinnalla sekä kyynelnesteen koostumuksessa.

 Nainen 1, NIBUT

Yllä olevista kuvista näemme kuinka aika, jonka kyynelnestekalvo pysyy ehjänä (BUT), on pidentynyt, kun silmän kuivuutta hoidetaan.

Asiakas: Nainen 1 s. 1947

Vasen kuva kertoo, että ensimmäiset kuivat kohdat ovat syntyneet sarveiskalvon pinnalle jo kahden sekunnin kuluttua räpäytyksestä. Kuivuuden tunne on käytännössä jatkuvaa.

Keskimmäisessä kuvassa on sama silmä vajaan kuukauden kuluttua. Nyt ensimmäiset kuivat pisteet ilmaantuvat vasta n. 18 sekunnin kuluttua eli kyynelnestekalvo pysyy ehjänä lähes kymmenen kertaa kauemmin kuin aikaisemmin.

Ensimmäisen kuukauden aikana Kuivan Silmän Omega-kapseleita on käytetty ohjeen mukaan tupla-annostusta. Siitä eteenpäin on käytetty normaalia ylläpitoannostusta.

Oikeanpuoleinen kuva on otettu kolmen kuukauden kuluttua Kuivan Silmän Omegan käytön aloittamisesta. Siitä nähdään, että kyynelnestekalvo pysyy ehjänä lähes yhtä kauan kuin edellisessä kuvassa. Asiakas on jatkanut säännöllistä Kuivan Silmän Omegan käyttöä ylläpitoannoksella.

Kuva nettisivuille korjattu

 

 

Nämä kuvat kertovat, kuinka sarveiskalvon pinnan muoto (kaarevuus) saattaa muuttua kuivumisen seurauksena.

Asiakas: Nainen 1, s. 1947

Kahden pikkukuvan välillä on vajaa kuukausi, asiakas sama -47 syntynyt naishenkilö. Aikaisemmissa kuvissa nähtiin, kuinka sarveiskalvon kuivat kohdat olivat erityisesti kello kahdeksan suunnalla. Ylemmässä kuvassa samassa kohdassa nähdään selvästi jyrkempi sarveiskalvon kaarevuus, joka on palautunut normaaliksi vajaassa kuukaudessa (alempi pikkukuva). Tämä muutos saattaa vaikuttaa näöntarkkuuteen. Asiakas on käyttänyt Kuivan Silmän Omegaa.

 Kuva nettisivuille korjattu 3.

 

Nämä kuvat kertovat, kuinka sarveiskalvon pinnan kuivuminen näkyy mikroskooppitutkimuksessa.

Asiakas: Nainen 1, s. 1947

Vasen kuva on otettu ennen kuivan silmän hoidon aloittamista. Vihreät värjäytyneet pilkut kello kahdeksassa kertovat alueesta, joka on ollut kuivana jonkin aikaa ja siksi sarveiskalvon pinta on vaurioitunut (kts. vihreä nuoli). Väriaine, jota tutkimuksessa on käytetty, imeytyy siihen. Kuvassa näkyy myös tummia kohtia (kts. punainen nuoli), joissa kyynelnestekalvo on rikkoutunut ja silmän pinta on siitä kohtaa kuivumassa.

Oikeassa kuvassa vajaa kuukausi myöhemmin havaitaan sarveiskalvon pinnan olevan ehjä ja siksi se ei enää ime väriainetta. Asiakas on ottanut säännölliseen käyttöön Kuivan Silmän Omegan -kapselit.

Ensimmäisen kuukauden aikana Kuivan Silmän Omega-kapseleita on käytetty ohjeen mukaan tupla-annostusta.

 

 Kuva nettisivuille korjattu 4.

 

Yllä olevista kuvista näemme kuinka aika, jonka kyynelnestekalvon ehjänä pysymisen aika (BUT) pidentyy. Asiakas on käyttänyt Kuivan Silmän Omegaa aloitusannoksella, joka on kaksinkertainen yllämpitoannokseen nähden.

Ensimmäinen kuva kertoo, että kyynelnestekalvo on rikkoutunut jo kuuden sekunnin jälkeen räpäytyksestä. Silmän pinta, sarveiskalvo, alkaa tuntua kuivalta räpäytysten välissä. Kyynelnestekalvon olisi hyvä pysyä ehjänä vähintään 10 sekuntia.

Keskimmäinen mittaus on tehty kuukausi Kuivan Silmän Omega-kapseleiden käytön jälkeen. Nyt ensimmäiset kuivat pisteet ilmaantuvat vasta 12 sekunnin kuluttua eli kyynelnestekalvo pysyy ehjänä kaksi kertaa kauemmin kuin aikaisemmin.

Viimeinen kuva on otettu, kun asiakas on käyttänyt Kuivan Silmän Omegaa kuukauden aloitusannoksen ja kuukauden ylläpitoannoksen ajan.

 

Kuva nettisivuille korjattu 5.

 

Näistä kuvista nähdään kuinka silmien punoitus vähenee samalla, kun kuivuuden aiheuttamat oireet helpottavat.

Asiakas: Sama -79 syntynyt nainen.

Vasen kuva on otettu aikana, jolloin asiakkaalla on ollut paljon oireita silmien kuivuuden vuoksi. Oikeanpuoleinen kuva on otettu, kun oireet ovat helpottaneet. Sidekalvon ärtyneisyys ja punoitus on vähentynyt selvästi. Asiakas on käyttänyt Kuivan Silmän Omegaa säännöllisesti.